ONON Plusz

2014. június 25., szerda

ONline olasz - parare

ONON – ONline Olasz Naponta - Tanulj egy olasz szót minden nap!

A mai online olasz szavunk:  parare - védeni
Ragozása: paro, pari, para, pariamo, parate, parano
Participio passato: (avere) parato

A mai online olasz példamondataink:
Da ragazzino facevo sempre il portiere perché paravo benissimo.- Gyerekkorom óta mindig kapus voltam, mert nagyon jól védtem.
Devi parare questo rigore per vincere. - Ki kell védened ezt a tizenegyest, ahhoz hogy győzzünk.
Il portiere ha provato a parare, ma la palla ha rimbalzato sulla traversa. - A kapus megpróbált védeni, de a labda visszapattant a kapufán.


ONON – ONline Olasz Naponta – gyere holnap is!
Írj újabb példamondatot a hozzászólások között!

Nézz vissza, hétvégén kijavítom az egész heti hozzászólásokat!

1 megjegyzés:

  1. Egy rövid történet.
    A kapus keményen készült a mérkőzésre. Tudta, minden védése fontos lesz. Védd ki, védd ki - hallotta a szurkolóktól mindig. Ez a mérkőzés kivételes volt. Ha jól véd, bajnokok lesznek. A védők és a csatárok jól játszottak. De egy lövést nem tudott kivédeni. Hiába volt minden, az összes lövést ki akarta védeni. Majdnem sikerült neki. Csak egyet nem. Következtetés: mindent nem lehet kivédeni.

    Una breve storia:
    Il portiere si preparava severamente alla partita. Sapeva che tutte le sue difese sarebbero state importanti. Para, para! - si senti dai tifosi sempre. Questa partita era speciale. Se parerá bene, loro saranno i campioni. I difensori e gli attacanti giocavano bene. Ma, non ha potuto parare un tiro in porta. Era invano tutto, invece ha voluto parare tutto tiro. Quasi glielo é riuscito. Soltanto uno no. La conclusione: non puó parare tutto ció.

    VálaszTörlés